Lokale fødevarer

Emner

  1. Lad eleverne undersøge, hvad der sælges fra boderne langs vejene/gårdbutikkerne. Lav beregninger på priser, varegrupper, sæsonperioder m.v.

  2. Besøg en økologisk/ikke-økologisk gårdbutik, hør om produktionen, se maskinerne. Sammenlign de to dyrkningsformer.

  3. Lad eleverne producere produkter – såning af grøntsager/blomster, produktion af syltetøj, relish m.v.

  4. Lad eleverne lave deres egen vejbod, hvor de handler hos hinanden. Heri indgår prisberegninger, kalkulation af varetyper og -mængder, markedsføring, pengeøkonomi.

Benyt Frilandsmuseet i Maribo til at lære om landbrugets historie og selvforsyning.

Åben skole

Besøg de mange gårdbutikker, der har egen produktion – både økologiske og ikke-økologiske.
Bestil en omvisning på Frilandsmuseet i Maribo om landbrugets historie.