Vores Guldkanon

I en hektisk hverdag kan det være godt at gøre sig klart, hvad der egentlig betyder mest for vores livskvalitet. Nogle siger, at menneskelige relationer er medgiften, når man vælger at bosætte sig i en landkommune. Ved siden af relationer er det vigtigt at tænke over de kulturelle værdier, vi hver især er rundet af.

Hvad er vores værdimæssige og kulturelle grundlag? Det er noget af det, vi tager udgangspunkt i, når vi hver dag møder familien, kollegerne, vennerne, ja hele verden. Så hvilke steder, oplevelser og begivenheder har størst betydning for mig, eller sagt på en anden måde: Hvilke kulturoplevelser i kommunen er jeg særligt stolt af, og hvad ville jeg nødigt undvære?

Netop de spørgsmål har vi stillet borgerne i Guldborgsund Kommune, og Guldkanon – Guldborgsund Kulturkanon , som du nu har i hånden, er resultatet af de svar vi fik.

Mit overordnede indtryk er, at mangfoldigheden har gode kår i Guldborgsund. Her sætter vi stor pris på såvel den klassiske kultur og dannelse som den storslåede natur, vi er omgivet af.

Men vi vægter også vores fællesskaber højt og bidrager selv til både de store og små fællesskaber. Spændvidden her i bogen går fra Fuglsang Kunstmuseum til de frivillige og ildsjælene, fra stilheden til det sprudlende Døllefjelde Musse Marked.

Jeg er både imponeret og glad for den store iver, som rigtig mange i Guldborgsund lagde for dagen, da der var mulighed for at foreslå emner og afgive stemmer til denne kulturkanon. Og jeg er pavestolt over resultatet, som vi præsenterer her i på hjemmesiden. Stolt og taknemmelig over at bo i Guldborgsund, hvor vi har så meget at byde på, og hvor de 37 emner her i bogen bare er toppen af kransekagen.

Stor tak til alle, der har bidraget til vores fælles kulturkanon.

Martin Lohse

Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune