Sakskøbing Madhus

PÅ TORVET MED HOTEL SAXKJØBING SOM NÆRMESTE NABO PRÆSENTERER SAKSKØBING MADHUS’ GÅRDBUTIK ET RIGHOLDIGT UDVALG AF LOKALE FØDEVARER AF HØJ KVALITET. DEN HYGGELIGE BUTIK MED OMKRING EN SNES FRIVILLIGE HJÆLPERE SØRGER OGSÅ FOR EN LILLE CAFE. GODT 75 METER DERFRA ARBEJDER SAKSKØBING MADHUS’ MADSKOLE MED MADKURSER I DET VELINDRETTEDE PRODUKTIONSKØKKEN, HVOR LOKALE KOKKE, RESTAURATØRER, KOGEKONER OG BAGERMESTRE UNDERVISER.

For eksempel i Kulinarisk Fritidsordning, hvor større børn kan komme otte gange efter skole og lære at lave god hverdagsmad. De lærer blandt andet at lægge og passe en surdej. Et andet tiltag er Fars Køkkenskole, et madlavningskursus for fædre, bonusfædre, bedstefædre, onkler og børn på 2. – 4. klassetrin.

På Madskolen holdes desuden netværksmøder og workshops for de innovative husmandsbrug og for dem, der vil afprøve og udvikle enkeltprodukter i lille skala uden nødvendigvis at gå direkte efter masseproduktion.

Foreningen The Little Apple gør det muligt for enkeltpersoner at bakke op om at nytænke en provinsby ved at sætte maden i centrum.

Ideen om at gøre Sakskøbing til centrum for fødevareudvikling udspringer hos den gastronomiske iværksætter Claus Meyer og forkvinden for The Little Apple, Birte Aagaard.