Cykelblomsten Guldborgsund

DEN SYDGÅENDE STILK OG DE SEKS KRONBLADE PÅ CYKELBLOMSTEN BRINGER CYKLISTEN GENNEM MEGET FORSKELLIGE LANDSKABER OG FORBI NOGLE AF DE VÆSENTLIGSTE SEVÆRDIGHEDER. DE ENKELTE TURE ER PÅ 31-52 KM, ALLE BESKREVET MED OVERNATNINGSMULIGHEDER, SPISESTEDER, SEVÆRDIGHEDER OG IKKE MINDST TOILETFORHOLD.

 Ruterne tiltrækker tusindvis af cyklister året rundt og løber ad både asfalterede, grus- og græsbevoksede stier. Den korteste af turene kaldes Skovturen og fører op til og rundt om Hannenovskoven. En anden er Sundruten, en af de ældste markerede ruter, der følger kysten op langs Lolland til Guldborgbroen og ned langs Falstersiden. Den længste går til Nysted omkring Nagelsti, Holten Strand og Ålholm.

Det seneste skud på blomsten er Gedserstilken, der lægger sig i forlængelse af det grønne kronblad, Marielystturen, og dækker ruten fra Marrebæk til sydspidsen af Falster, forbi det karakteristiske fyr og ud til Danmarks sydligste punkt, Gedser Odde.

Fra Formidlingshuset Marinestationen kan man se til Tyskland, og hvis man er heldig, kan man i stille vejr høre passagerudkaldet på Gedser-Rostockfærgen, før den lægger til i færgehavnen. Forbindelsen til Gedser by markeres af smukke keramiske trædesten med naturmotiver, der er lagt ned i rabatten hele vejen fra byen til Gedser Odde. Blomsten er kortlagt af frivillige og ofte ført an af de samme frivillige på de årligt tilbagevendende guidede fællesture.

Hvert kort er tilgængeligt på internettet, hvis man ikke er så heldig at få et af de trykte eksemplarer på både dansk, engelsk og tysk, som kan hentes i turistinformationerne på Lolland og Falster.