Tour de Falster

”TRE, TO, EN – GOD TUR”, SÅDAN LYDER STARTSKUDDET, NÅR DET AFSLAPPEDE CYKELLØB SÆTTES I GANG AF KLEMTENDE CYKELKLOKKER. OM DET SÅ REGNER I STRIDE STRØMME ELLER ER STRÅLENDE SOL, SAMLES FAMILIER OG VENNEGRUPPER TIL DENNE ÅRLIGE FÆLLESSKABSTUR. EN TRADITION, HVOR FORMÅLET IKKE KUN ER DISCIPLINEN AT CYKLE, MEN OGSÅ AT SNAKKE SAMMEN OG SPISE SIN MADPAKKE I ET MAJDUFTENDE SKOVBRYN.

Siden første løb i 1973 har Touren givet en stemning af Tour de France for familier: Med start i Bangsebroskoven i den nordlige del af Nykøbing kører man ad to ruter. Elitecyklisterne sendes af sted som de første, så kommer motionscyklisterne, tandemmer, børn i anhængere og cykeltrailere med kølende parasoller over den medbragte madkurv i et festfyrværkeri af farvede cykelhjelme og neongule trafikveste.

Omkring 1000 cyklister deltager, nogle ad den 25 kilometer lange rute, andre tager 45 kilometer. Sukkerdepoterne fyldes undervejs, og der er rastepladser med hotdogs og kolde drikkevarer og lidt hjælp til flade dæk. Beroligende kan nævnes, at ruten på intet tidspunkt går over grusveje, men alene følger asfalterede veje.

Arrangør er fodboldklubben Nykøbing FC’s venneforening. Deres frivillige står langs vejen med røde signalflag og refleksveste og hjælper, hvis man er i tvivl om ruten. Overskuddet fra deltagergebyret går til ungdomsarbejdet i NFC, som er en fusion mellem de to hæderkronede klubber B.1901 og B.1921.