Krokodille Zoo

LUFTEN ER TUNG OG VARM, SVEDEN LÆGGER ET FINT LAG PERLER OVER ANSIGTET, MENS DE BESØGENDE VANDRER GENNEM DE LABYRINTISKE GANGE FORBI DE – GUDSKELOV – PANSERGLASBESKYTTEDE TERRARIER.

De træagtige krokodiller ligger dovne hen på klippestykker eller glider lydløst ned i bassinerne, mens tropefuglene skræpper op. Om vinteren vralter store sporeskildpadder omkring i de snævre gange strøet med træflis, men så snart det bliver varmt nok, kommer de på græs udenfor. Som noget helt unikt har zoo også fået en Galapagosskildpadde, verdens største skildpaddeart. Hver dag på alle skolernes fridage og i weekender fodres krokodiller med kyllinger, fisk, mus eller rotter. Klokken 14 kaldes Snappy Hour, og her kan publikum gysende opleve krybdyrenes kæmpekæber klappe højlydt sammen om maden. Også NatZoo arrangeres i juli og i efterårsferien. Her er dyrene mere aktive.

Stifteren René Hedegaard har fra barnsben været bidt af krokodiller. For egne midler og med venners hjælp begyndte han at grave bassiner ud og gøre plads til de første dyr på gården i 1990. Langsomt har han hentet de forskellige arter til en enestående samling, og når man køber billet, støtter man samtidig bevaring af krokodiller.

Krokodille Zoo har samtlige verdens 23 krokodillearter, heriblandt nilkrokodillen Sobek, som ikke spiser i fire-fem vintermåneder, men først når det bliver varmt i vejret.

Rene Hedegaard rådgiver i dag andre zoologiske haver som anerkendt krokodilleekspert og er som den eneste skandinav blevet optaget i den eksklusive ”Crocodile Specialist Group”.