Guldborgsund Zoo

GAMBIANSKE KÆMPEROTTER, DER KAN OPSNUSE BOMBER, HVIDE PÅFUGLE, DINOSAURHAVE MED EN ULMENDE VULKAN OG FOSSILER, KAKTUSSER, RODODENDRONSKOV OG HIMALAYABJERG, HÆNGEBRO OG HYTTESKOV. JA, DET ER IKKE EN HELT ALMINDELIG ZOOLOGISK HAVE, DER LIGGER I UDKANTEN AF NYKØBING FALSTER.

Rundt omkring i små nicher i haven er der plads til skattejagter, quizzer, spil og stylter, godt blandet med fredelige pletter som søpavillonen, sansehaven med farverige planter, søer, vandløb…og så lige et børnezoo, hvor man må klappe høns, geder, ponyer og æsler.

Flere end 80 arter er der her: Pingviner, kapucineraber, lemurer, bæltedyr og kænguruer, listen er lang. Seneste knopskydning er en grotte med dværgoddere og kalkungribben Ib. Nok til en heldagsudflugt, hvor man kan blive ganske forpustet på den sunde måde. Zoo bliver da også kaldt Falsters bedste legeplads, fordi leg og dyr er flettet så naturligt sammen.

Zoo blev tilbage i 1933 grundlagt af en privatmand, men er nu overtaget af Guldborgsund Kommune, der også benytter haven som del af kommunens beskæftigelsesindsats. Zoo har en Zoo-School, hvor man kan komme tæt på kakerlakker, slanger og små krybdyr.