Fuglsang Kunstmuseum

SOM NATURENS MÆGTIGE MAGNET TRÆKKER UDSIGTEN FRA MUSEETS ØSTLIGSTE GAVLVINDUER ALLE BESØGENDE TIL SIG. SKØNT FLANKERET AF DE SMUKKESTE MALERIER OG KUNSTGENSTANDE ER DET DEN IKONISKE 180 GRADERS UDSIGT OVER MARKERNE, SKEJTEN OG SUNDET, DER GIVER DE FLESTE EN VIGTIG PAUSE UNDER ET BESØG I UDSTILLINGSSALENE.

 Men rummene bagved lokker med deres righoldige udvalg af dansk maleri, skulptur og kunst på papir fra ca. 1780-1980. I samlingerne findes de væsentligste kunstnere og strømninger i dansk kunsthistorie, heriblandt Jens Juel, P.C. Skovgaard, Kristian Zahrtmann, Skagensmalerne, Fynboerne, Vilhelm Lundstrøm, Jais Nielsen, Olaf Rude – der netop har malet udsigten over Skejten igen og igen – samt Cobrakunsten.

Hvert år suppleres museets faste samling med to-tre særudstillinger, ofte med tværfaglige temaer, der inviterer publikum til ikke blot at fordybe sig i kunsten, men også til andre oplevelser: Således kan værker med motiver af mad og måltider bære en pop-up restaurant på museet med sig, en udstilling fuld af egetræer og natur byder på sanketur omkring museet, mens kunstfotografier af kystlandskaber opfordrer til en vandretur med Guldborgsund Kommunes naturvejleder til nogle af motiverne.

De tre sider med panoramavinduer fungerer på en særegen måde som billedrammer omkring naturens eget landskabsmaleri.