Kystnære cykel- og vandrestier

DER ER IKKE MANGE METER FRA STIENS GRUS TIL VANDKANTEN. DET FØLES NÆRMEST HELT NØDVENDIGT AT TAGE SIG ET STOP OG KIGGE UD OVER VANDET, DVÆLE VED DET ROLIGE SYN, MÅSKE SÆTTE SIG PÅ ET VÆLTET TRÆ OG FÅ ET HVIL.

Med de 328 kilometer kystlinje, som kommunen har og med den opmærksomhed, som vandring og cykling har fået de senere år, er Guldborgsund et oplagt mål for mange friluftsmennesker.

Alene på cykelstrækningen Sundruten, der går op langs Lollands kyst og ned igen langs Falsters, kan man på 80 procent af ruten se vand.

Langs det dybblå, smalle Guldborg Sund vokser vidtstrakte strandskove med såvel cykel- som vandrestier. Pilgrimsvandrerne, som lægger ruter ned over Europa og går i de gamle vandreres fodspor, reetablerer ruter som for eksempel Santiagopilgrimmenes ned over Guldborg, mens vandrerne på Den danske Klosterrute får lange stræk tæt på vandet ned langs Guldborg Sund på Falstersiden og op igen til Middelaldercentret og langs Hamborgskoven på Lollandssiden.

For den cyklende er det værd at bemærke, at det flade landskab med de snoede veje er skabt til at blive udforsket på to hjul, og at der findes kortlagt et stort antal dagsture, der bringer den cyklende øerne rundt.

Blandt andet cykles hele Falster rundt på en fælles tur en gang om året, en lille sviptur på 143 kilometer. Den, der vil tage turen over flere dage, kan overnatte mange steder undervejs.